РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Блог

Отваряме и в СЪБОТА за консултации Мраморна дъска за поднасяне и презентиране на ястия Раймар с грижа към природата по пътя към въглеродна неутралност Фирмена годишна отпуска от 15. до 20. август Сиви стенари на промоция до изчерпване на количеството: 100лв./палето Търсите ли си външна настилка в рустикален стил? Изобилие от снимки на създаването на фурна – пещ на дърва под навес в Брестовица (от площадката до изпеченото агне) Чешми в съвсем нова визия и средиземноморско усещане Павета и бордюри от български сив гранит – наше производство на Раймар НОВО!!! Дялани чешми от гранит Монтаж на барбекю с пещ под навес в снимки от клиенти в Етрополе Барбекюта и пещи на Раймар в Чикаго ЗАЯВИ и ИЗТЕГЛИ поръчката си от гр. Кресна Най-важното за лепене на каменна стенна облицовка Три причини да сме категорични, че камъкът си тежи на мястото Раймар е вече официален представител на PIATRAONLINE за България Тенденции в интериора и декорация на дома, за които бихте искали да знаете Здрав човек, здрав камък – естествена грижа през есенните дни Как най-красиво да комбинираме настилка, облицовка и подпрозоречни первази от естествен камък? За почитателите на топлата керамика, изпечената земна глина и теракотата Най-често задавани въпроси към Раймар Нашите изделия вече с още по-лесен модулен монтаж. Открийте как тук… 7-те предимства за лятна кухня навън и на открито Всичко за БАРБЕКЮТАТА от Раймар 7 проблема за решаване: как да постигна красота, надеждност и здраве с грижа към природата и себе си? РАЙМАР ЕООД сключи договор по процедура BG16RFOP002-2.040 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ Поръчайте си безплатни мостри АКАДЕМИЯ Раймар Научете повече: Как да получа оферта за плочи от мрамор, гранит или травертин? Защо с природни материали? Запознайте се с Инструкциите за монтаж на градинските изделия Естествен камък у дома: Насоки за монтажа DiY Фасади с облицовка от естествен камък Ако градинското барбекю можеше да говори… Полезно: За градинските пътеки с тревна фуга За „Чешмите в двора“ в списание Още за Къщата Какво е Облицовка ГЛИЦ? Съвършената рецепта за печено е, разбира се, в българската домашна тухлена пещ на дърва Стилен дом с интериорна облицовка от естествен камък А колко ще струва транспортът?

Павета и бордюри от български сив гранит – наше производство на Раймар

14 мар., 2022

Какви са предимствата на гранитните павета и бордюри?

В нашия забързан живот се нуждаем от повече стабилност и близост с природата. Здравината и уникалната красота на естествения камък винаги са били неподвластни на времето и модите. В наши дни все повече хора избират устойчиви и дълготрайни естествени материали за декоративното оформление на домовете и градините си. Паветата и бордюрите от естествен камък са практични продукти, които съчетават красотата и здравината на този невероятен материал.

Ако търсите уникални и дългосрочни решения за външна настилка, обмислете да използвате павета и бордюри от гранит. Паважът от естествен камък автентично допълва цялостния облик на пространството по начин, който не може да бъде възпроизведен от други материали. Българският сив гранит в частност е идеалното решение, което съчетава функционалност, издръжливост и естествена красота. Ако се чудите какви са предимствата на паветата и бордюрите от български гранит, ето списък, който да ви помогне да направите информиран избор:

 • Изключително издръжливи и ще служат на много поколения напред;
 • Остаряват красиво;
 • Нуждаят се от минимална поддръжка;
 • Универсални, с естествен сив цвят и текстурирана повърхност, която лесно пасва на всякакви стилове и вкусове;
 • По-лесни за полагане от бетон или асфалт;
 • Отлична инвестиция, която повишава цената на имота;
 • Екологичен продукт, който естествено пасва на заобикалящата го среда.

 

Цените на паветата и бордюрите от български сив гранит зависят от техния размер, дебелина и тегло. На уебсайта на “Раймар” ще намерите достъпни предложения, които ще издържат цял живот. Препоръчваме ви да се свържете с нас, за да обсъдим спецификите на вашия проект и да ви посъветваме за най-добрите опции за покупка.

 

 

За какво са подходящи?

Гранитните павета и бордюри са предназначени за използване на открито и в зони с интензивен трафик. Нашите павета са изработени от най-здравия естествен камък и се отличават с равномерен цвят – пръскано сиво. Произвеждат се ръчно и се оформят с помощта на преса за цепене на камъни. Характерният им сив цвят е символ на солидност. Любим материал не само на ландшафтни архитекти и дизайнери, сивият гранит е предпочитаният избор на всички визионери и творци, които строят с поглед към бъдещето. Тяхната пословична устойчивост на климатични фактори, удари и натиск ги прави идеален избор за външно декориране и настилка:

 • Дворни пътеки;
 • Подстъпи към гаражи;
 • Градини;
 • Веранди;
 • Пешеходни алеи;
 • Паркинги;
 • Тротоари и др.

 

Бордюрите се използват за очертаване и поддръжка на ръба на тротоара, предотвратявайки неговото разместване. Производственият процес е чрез ръчно дялане и оформяне с помощта на хидравлична преса. Повърхността е естествена, с дребнозърнеста текстура и сив гранитен цвят. Бордюрите служат и за следните цели:

 • очертаване на пешеходни пътеки, паркинги, площади и улици;
 • очертаване на паркоместа;
 • защита на дървета и трева;
 • контрол на дренажа;
 • естетика.

 

Монтажът е лесен. При полагане върху пясък правилният размер за паветата е 10/10/10 см. Различните размери позволяват оформянето на арки с красива подредба. При полагане върху бетонна основа размерът на паветата може да бъде 10/10/5 см. Използвайте гранитни бордюри от същия материал, за да очертаете, заградите и завършите вашите проекти.

 

Какви гранитни бордюри и павета предлагаме?


Някога използвани в напълно естествено състояние, камъни, събрани от речните корита, днешните гранитни павета и бордюри се изработват с прецизна ръчна работа, както и с технология. Във видеото можете да видите как се произвеждат гранитни павета с помощта на машини за цепене на камък

Предлагаме следните продукти за външна настилка и декоративно озеленяване от български сив гранит:

 • Бордюри; 
 • Габиони; 
 • Декоративни градински бордюри;
 • Павета;
 • Декоративни мини павета;
 • Овални камъчета;
 • Мозайка/чакъл.

 

Защо да закупите от нас?

РАЙМАР е българска семейна фирма, която произвежда градинско обзавеждане и обработва естествен камък в град Кресна. Ние правим това, което правим от почти 30 години, защото вярваме в силата на естествения камък да променя околната среда по уникално красив и въздействащ начин. Повече красота в градината означава повече време навън, на слънце и въздух, в контакт с природата. Означава и повече поводи за събиране със семейството и приятелите, повече близост, повече качествено време заедно. Нашите продукти са ръчно изработени от опитни кресненски майстори в подкрепа на местното производство, българските традиции в каменообработката и отговорното използване на природните ресурси.