РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Блог

Отваряме и в СЪБОТА за консултации Мраморна дъска за поднасяне и презентиране на ястия Раймар с грижа към природата по пътя към въглеродна неутралност Фирмена годишна отпуска от 15. до 20. август Сиви стенари на промоция до изчерпване на количеството: 100лв./палето Търсите ли си външна настилка в рустикален стил? Изобилие от снимки на създаването на фурна – пещ на дърва под навес в Брестовица (от площадката до изпеченото агне) Чешми в съвсем нова визия и средиземноморско усещане Павета и бордюри от български сив гранит – наше производство на Раймар НОВО!!! Дялани чешми от гранит Монтаж на барбекю с пещ под навес в снимки от клиенти в Етрополе Барбекюта и пещи на Раймар в Чикаго ЗАЯВИ и ИЗТЕГЛИ поръчката си от гр. Кресна Най-важното за лепене на каменна стенна облицовка Три причини да сме категорични, че камъкът си тежи на мястото Раймар е вече официален представител на PIATRAONLINE за България Тенденции в интериора и декорация на дома, за които бихте искали да знаете Здрав човек, здрав камък – естествена грижа през есенните дни Как най-красиво да комбинираме настилка, облицовка и подпрозоречни первази от естествен камък? За почитателите на топлата керамика, изпечената земна глина и теракотата Най-често задавани въпроси към Раймар Нашите изделия вече с още по-лесен модулен монтаж. Открийте как тук… 7-те предимства за лятна кухня навън и на открито Всичко за БАРБЕКЮТАТА от Раймар 7 проблема за решаване: как да постигна красота, надеждност и здраве с грижа към природата и себе си? РАЙМАР ЕООД сключи договор по процедура BG16RFOP002-2.040 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ Поръчайте си безплатни мостри АКАДЕМИЯ Раймар Научете повече: Как да получа оферта за плочи от мрамор, гранит или травертин? Защо с природни материали? Запознайте се с Инструкциите за монтаж на градинските изделия Естествен камък у дома: Насоки за монтажа DiY Фасади с облицовка от естествен камък Ако градинското барбекю можеше да говори… Полезно: За градинските пътеки с тревна фуга За „Чешмите в двора“ в списание Още за Къщата Какво е Облицовка ГЛИЦ? Съвършената рецепта за печено е, разбира се, в българската домашна тухлена пещ на дърва Стилен дом с интериорна облицовка от естествен камък А колко ще струва транспортът?

Най-важното за лепене на каменна стенна облицовка

20 фев., 2021

1. Първо изчислете чистата квадратура на мястото за облицоване с ествествен камък и предвидете около 10% фира при поръчка на нужното количество.

2. Когато каменните плочи са с дебелина над 15мм или стенната облицовка ще е по-висока от 1м, е необходимо да се осигури достатъча товароносимост на стената, за да издържи теглото на камъка. Това се постига с армировка от метална мрежа на квадратчета около 20мм/20мм, която се захваща чрез дюбели към тухлите, преди нанасянето на водоустойчива двусантиметрова мазилка.

3. Основата трябва да е добре почистена, равна, предварително грундирана и суха. Стената трябва да е масивна и да не е замръзнала, ако се лепи през зимата.

4. Спазвайте указанията и точната рецепта за направата на лепилната хомогенна смес. Изчакайте, за да се активизират химичните процеси в еластичното лепило и отново разбъркайте с инструмент в кофа.

5. Започва се отдолу нагоре и от налични ръбове или ъгли, като лепило се нанася както на стената с назъбена маламашка, така и на гърба на каменните плочи. Целта е да се получи пълно съприкосновение на двете повърхности без да остават въздушни пространства. Трябва да се получи цялостно прилепване.

5. Чрез фугировката изпъква качеството на облицовката. Решението дали да има фуга, колко да е голяма, вдлъбната или равна и избор на цвят постига естетически ефект.
За да получите равни фуги при рязани каменни плочи в правоъгълен размер, използвайте пластмасови кръстачки (разделители, дистанционери), които фиксират естетично и симетрично плочите на равни разстояния една от друга. Нивелирайте на всяка стъпка.
Фугирайте винаги с качествена фугираща смес в подходящ цвят, напълвайки максимално празните пространства между плочките.

6. Много е важно каменната облицовка да се почисти навреме от остатъци от лепило или фуга.

7. Чрез импрегниране на повърхностите се постига водоотблъскваща защита срещу атмосферни влияния и лесна поддръжка.

Успех с проекта!