РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Блог

Отваряме и в СЪБОТА за консултации Мраморна дъска за поднасяне и презентиране на ястия Раймар с грижа към природата по пътя към въглеродна неутралност Фирмена годишна отпуска от 15. до 20. август Сиви стенари на промоция до изчерпване на количеството: 100лв./палето Търсите ли си външна настилка в рустикален стил? Изобилие от снимки на създаването на фурна – пещ на дърва под навес в Брестовица (от площадката до изпеченото агне) Чешми в съвсем нова визия и средиземноморско усещане Павета и бордюри от български сив гранит – наше производство на Раймар НОВО!!! Дялани чешми от гранит Монтаж на барбекю с пещ под навес в снимки от клиенти в Етрополе Барбекюта и пещи на Раймар в Чикаго ЗАЯВИ и ИЗТЕГЛИ поръчката си от гр. Кресна Най-важното за лепене на каменна стенна облицовка Три причини да сме категорични, че камъкът си тежи на мястото Раймар е вече официален представител на PIATRAONLINE за България Тенденции в интериора и декорация на дома, за които бихте искали да знаете Здрав човек, здрав камък – естествена грижа през есенните дни Как най-красиво да комбинираме настилка, облицовка и подпрозоречни первази от естествен камък? За почитателите на топлата керамика, изпечената земна глина и теракотата Най-често задавани въпроси към Раймар Нашите изделия вече с още по-лесен модулен монтаж. Открийте как тук… 7-те предимства за лятна кухня навън и на открито Всичко за БАРБЕКЮТАТА от Раймар 7 проблема за решаване: как да постигна красота, надеждност и здраве с грижа към природата и себе си? РАЙМАР ЕООД сключи договор по процедура BG16RFOP002-2.040 „Подобряване на производствения капацитет в МСП“ Поръчайте си безплатни мостри АКАДЕМИЯ Раймар Научете повече: Как да получа оферта за плочи от мрамор, гранит или травертин? Защо с природни материали? Запознайте се с Инструкциите за монтаж на градинските изделия Естествен камък у дома: Насоки за монтажа DiY Фасади с облицовка от естествен камък Ако градинското барбекю можеше да говори… Полезно: За градинските пътеки с тревна фуга За „Чешмите в двора“ в списание Още за Къщата Какво е Облицовка ГЛИЦ? Съвършената рецепта за печено е, разбира се, в българската домашна тухлена пещ на дърва Стилен дом с интериорна облицовка от естествен камък А колко ще струва транспортът?

7-те предимства за лятна кухня навън и на открито

02 май, 2020

 

Доброто хранене е голяма и важна част от нашия живот. Неслучайно казваме: Човек е това, което яде. И понеже храната е наистина важна, също толкова важно е не само храненето, но и готвенето – начинът, по който приготвяме храната си е не по-малко решаващ. Защо тогава да не изнесем и готвенето, и храненето навън? Когато разполагаме с хубава, китна градина или двор, е направо грехота да не я допълним с една красива и спретната лятна кухня, в която да се вихри готвене и весело похапване.

Ако се чудите какви толкова са предимствата на лятната кухня, ето един кратък списък от нас:

  1. Чисто практично погледнато, когато готвим навън няма как в къщата ни да се застоят миризми от готвене. Всички обичаме вкусната храна и за повечето от нас готвенето е удоволствие. Но миризмата, която остава да се спотайва с часове след това, може да вгорчи вкуса на храната и цялото ни преживяване. От друга страна, когато готвим навън, миризмите нямат никакъв шанс, защото буквално се разтварят във въздуха, а не полепват по косата и дрехите ви.
  2. Всички знаем за ползите от свежия въздух. Колкото повече поемаме от него, толкова по-здрави ще бъдем. Естествената светлина също е много полезна за здравето и доброто настроение. Застоялият въздух от целодневното стоене затворени вътре е вредно за физическото и умственото здраве. Ето защо възползвайте се от възможността да готвите и да се храните на открито винаги, когато това е възможно. По-добре е за кожата, за дробовете и имунната ви система.
  3. Готвенето и храненето навън веднага ни изважда от досадната „картинка“ и ни предлага красива и омиротворяваща гледка. Колкото и добре и стилно да сте декорирали дома си, нищо не може да се сравни с морето от зелено в градината и безкрайното разнообразие от цветове в лехите. Очите ви буквално ще се напълнят с форми, текстури, красоти. Не само това, но и ще сте много по-свободни – да се отпуснете, да се поразтъпчете, да се размечтаете. Разпуснете и се насладете на гледката, която обичате, докато се наслаждавате спокойно на една по-здравословна вечеря.
  4. Когато готвим и се храним навън, семейството може да комбинира различните си активности с похапването. Децата играят в градината, вие им хвърляте по едно око, докато готвите, а те имат много повече пространство и по-малък риск от пакости и потрошени „без да искам“ предмети. А защо да не се присъедините към играта, докато храната се готви? А след като хапнете, впуснете се в още семейни забавления!
  5. Готвенето на барбекю на скара, особено когато е на открито, дава възможност за повече здравословни рецепти. Всичката мазнина се оттича в процеса на готвене, така месото става по-леко и намалявате калориите, които консумирате. Най-хубавото е, че всички хранителни вещества се запазват, дори когато печете зеленчуци всичките им благинки си остават в тях. А какво да кажем за вкуса? Скарата е цяло вълшебство. Дори да намажете с малко марината или зехтин е напълно достатъчно, за да се разгърне божествен вкус.
  6. Готвенето и храненето на открито е чудесен повод да съберете повече хора около масата и така да превърнете всяко хапване в специален повод. Поканете приятели или просто сгответе за децата. Всяко ястие ще е по-вкусно, благодарение на обстановката и спокойствието, които царят около вас, когато сте навън и печеното е в пещта. А и няма да ви пука особено, ако някой разлее или изцапа нещо – няма килими и покривки, за които да се тревожите.
  7. Не на последно място, храненето на открито може да подобри качеството на съня ви след това. Свежият въздух, хапването без напрежение ще намалят стреса и ще ви е леко на душата и тялото. Удоволствието да прекарате повече качествено време със семейство и приятели също много помага за това.


Какво ще кажете тогава да похапваме българска домашна кухня по-често под звездите?