Камъкът си тежи на мястото

Споделени истории

Във вила на яз. Александър Стамболийски – една история в снимки Огромна лятна кухня при наши клиенти в Свищов Прекрасна чешма на още по-прекрасно място Очаквайте ни и след доставката! Вижте какво споделиха клиентите ни от с. Драгор… Референция за мраморна стенна облицовка Анастасия От Войводиново Хубави думи от клиенти от Две могили (Русенско) Още много референции от мили хора Под асмата в с. Негованци Перфектната пица Маргарита на пещ е в Кубрат Чешма в с. Константиново С две думи: точност и коректност Още надминати очаквания ;) На световно ниво Когато една усмивка говори повече от 1000 думи „Точност, интелигентно общуване, ясни послания, всичко това говори за професионализъм“ Стенна облицовка с естествен камък в Благоевград Нещо истинско, безсмъртно Под брезите в Пернишко С усет към естетиката Градинска мивка в стил Модерен Лукс Вижте какво има в Драгалевци… Снимки от Хасково на Каменен Панел Приказно в Овча купел, София! Време е … за камина! Красива градинска мивка в Добрич Монтаж на Голяма пещ с барбекю в Исперих Под асмата в с. Крумово (Пловдивско)

Как да изберем най-добрите камъни за настилка, облицовка и перваз?

15 окт., 2020

Много хора вече ни познават, защото работим с камък от 25 години. Знаят, че сме коректни и че при нас ще открият най-големия избор на каменни настилки и облицовки в региона. Как обаче се случва изборът и знаем ли как да вземем най-доброто решение? Тук е нашата роля – да ви предложим разнообразие, полезна информация и професионално съдействие, така че камъкът да заживее своя дълъг живот в полза на вашето щастие и комфорт.

И какво се случва?

Обикновено ни посещава първо съпругът от семейството. И да е имал предварителна идея какъв камък търси – много често се получава объркване заради многообразието на цветове, размери, дебелини, обработки и текстури, които преоткрива на всяка редица палета с каменни плочи. Всеки камък е със своя уникален характер. Съпругът си тръгва с абсолютната убеденост, че задължително трябва да се върне със съпрагата си. Така си е, нали? 🙂

Ние обичаме да консултираме и най-важната ни задача е семейството да остане доволно от покупката си: да им стане хубаво, да си го харесват и да се гордеят с красивия си дом, който си тежи на мястото. И в отговор на нашето съдействие да ни върнат тяхната позитивна емоция.

Понякога е много трудно, защото трябва да се комбинират камък за настилка, камък за облицовка и камък за стъпала и подпрозоречни первази. Към това се добавят цвят дограма, цвят метал, мебели и разбира се фасадната палитра на мазилката. Красотата на дома е комплексно решение, което изисква както вдъхновение, така и познания, ето тук е ролята на ,архитекти, интериорни и ландшафтни дизайнери чието съдействие силно ценим. И както работата с естествените камъни изисква знания и отдаденост, така създаването на интериорна и екстериорна хармония в унисон с автентичността на собственика изисква време, ангажираност и практика.

Но да се върнем към лесния избор на камък:
1. Стъпка номер едно е заедно с вас – нашия клиент да уточним местоположението, приложението на камъка и предвиждания трафик: дали ще е навън, вътре, на открито, на закрито, настилка или облицовка в двора, пред гаража, в лятната кухня, в банята или в хола…
2. На второ място наблюдаваме кой камък ще хване окото и ще докосне сърцето на семейството, съблюдавайки бюджетност, практичност, поддръжка и лично възприятие за естетика.

За да усъвършенстваме това преживяване в помощ и вдъхновение на клиентите си, решихме да започнем рубриката „Идейна концепция“ на готови съчетания от настилка, облицовка и перваз с включени вълнуващи природни елементи. Използваме практиката от модния и интериорния дизайн „Mood boards“ и надграждаме с нашите познания за естествения камък и реализирани проекти при клиенти. Сигурни сме, че въображението и приложението ще се срещнат веднага в съзнанието ви, имайки предвид къде и какво искате да подобрите. Трите най-важни елемента са:

  • Облицовката е камъкът за цокъл на къщата, за оградата, за колоните, за стената или само за акцент на терасата. Това могат да бъдат малки или големи, но за предпочитане по-тънки и по-леки плочи във варианти с релефен глиц, камък с рустикална визия или мозайка, залепена в каменен панел.
  • Настилката е камъкът за плочник в градината или за пътека до барбекюто. Може също да е на верандата, но и в коридора, антрето, терасата или в банята. Подбират се най-вече равни плочи в зависимост от планирания трафик, основа и място на употреба.
  • Первазът е камъкът, който се използва за подпрозоречни вътрешни или външни первази, за стъпала, шапки за тераса или за декоративно обкантване на прозорци и врати. Това са рязани-по-размери плочи от мрамор, травертин или гранит. Тук подборът на най-подходящата дебелина и обработка на повърхността на камъка заедно с цветовата прелест са в пряка зависимост от употребата – за интериор или за екстериор.

Надяваме се, че ще сме полезни. Ако нямате възможност да ни посетите в гр. Кресна, винаги препоръчваме да се възползвате от услуга ни Безплатни мостри и да си поръчате идейната концепция, която е накарала сърцето ви да запее.

Надяваме се, че ви беше интересно и полезно. Ако нямате възможност да ни посетите в гр. Кресна, винаги препоръчваме да се възползвате от услуга ни Безплатни мостри и да поръчате идейната концепция, която е накарала сърцето ви да копнее.

Ще публикуваме всички идейни концепции на уеб страницата ни и във Фейсбук. Подходете тактически, последвайте ни с любопитство и редовен интерес, защото както камъкът си тежи на мястото, така и ние има с какво постоянно да ви изненадваме.


Контакти


"РАЙМАР" ЕООД
гр. Кресна - 2840
Главен път Е-79 до бензиностанция ЕКО
тел. / вайбър:
+359 (0) 898 461 913
+359 (0) 898 461 906
имейл: info@raimar-bg.com
web: www.raimar-bg.com
Facebook: Raimar Ltd.
работно време:
от понеделник до петък:
от 8:00 до 17:00ч.