РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Каменни настилки »

Мрамор Травин

Мрамор Травин
Продуктов номер: 9/1/48
Видове размери: По размери предоставени от клиента.
Дебелината е 2см.
Тегло: 55кг/кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървени каси
Цена: Цената зависи от размерите и обработката зададени от клиента.
Направи запитване
ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ТУК:
Здравейте, Раймар!
Харесвам продуктите, които произвеждате. Ще се радвам да ми изпратите Вашето предложение по имейл или Вайбър с включен транспорт и срок на изпълнение за:
Продуктов номер:
Име:
Имейл:
Телефон:
Количество:
Транспорт до:
Забележка:

Благодаря Ви предварително!
Изпрати

Галерия:


Раймар предлага на своите клиенти изрязване и обработка на первази, плочки и стъпала от мрамор Травин. Този материал се характеризира с ясно изразени фосилни миди. Цветът е крем със слънчеви отенъци и изключително мраморно полирано излъчване. Подходящ е за стъпала, както вътрешни, така и за външни подпрозоречни дъски/ первази или терасни шапки.

Мрамор Травин е много добра алтернатива на врачанския камък, защото е много близък по цвят, здравина и ценово е по-бюджетен.

Научете повече: Как да получа оферта?

Възможни са следните начини на обработка на мраморните плочи:

  • изрязване на плочи по зададен размер,
  • заобляне по дължините на первазите и стъпалата или с полирана фаска от 45 градуса,
  • направа на водобран върху подпрозоречните первази.

Камъкът се добива в каменоломни, като първо се вади на големи блокове, които се режат на големи плочи, т.нар. фаши. При рязането на камъка се прилагат два метода – напречно рязане (както е мрамор Травин) и фладерно рязане. При напречното рязане блоковете се разрязват на успоредни пластове. При фладерното рязане, наречено още „рязане по фладера“ или „рязане по водата или вената“, блоковете се обръщат и се режат на перпендикулярни пластове. Представете си, че режете дърво. То може да се отреже хоризонтално (напречно) или вертикално (надлъжно). Ако го разрежете вертикално се откриват жилките му. Същото е и с камъка – при фладерно отрязания камък ще видите пластовете жилки, които го пресичат.

Мраморът е също отличен изолатор. Дори на пряка слънчева светлина мраморът остава сравнително хладък, което помага да намалите разходите по охлаждане през топлите месеци. През зимата, веднъж затоплен, мраморът запазва топлината, така че спокойно ще можете да се разхождате боси.

Мрамор Травин излъчва лукс и класа. Мраморните плочи са отлична инвестиция – добавят стойност и изглеждат зашеметяващо! С правилна преценка и добър дизайн, мраморът е нескъп начин да вдигнете цената на имота си.

Комбинирайте с облицовка Травин мрамор Глиц…

Още Первази и стъпала от естествен камък…

 


Идейна концепция:

Прекрасното съчетание на тази Идейна концепция изразява нагледно естетичната комбинация от:

Изпратете ни вашите размери и ние с удоволствие ще Ви отговорим с пълноценно предложение с включен транспорт, срок и остойностена спецификация.

Още вдъхновяващи Идейни концепции следете в рубриката ни Полезното с приятното…