РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Первази и стъпала »

Травертин Лате

Травертин Лате
Продуктов номер: 9/1/42
Видове размери: Размерите на первазите и стъпалата се предоставят от клиента. Дебелината на плочите е 2см.
Тегло: Около 60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървени каси.
Цена:
Цена на первази или стъпала: по размери и обработка зададени от клиента
Направи запитване
ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ТУК:
Здравейте, Раймар!
Харесвам продуктите, които произвеждате. Ще се радвам да ми изпратите Вашето предложение по имейл или Вайбър с включен транспорт и срок на изпълнение за:
Продуктов номер:
Име:
Имейл:
Телефон:
Количество:
Транспорт до:
Забележка:

Благодаря Ви предварително!
Изпрати

Галерия на Травертин Лате (Полирани или антикирани плочи с дебелина 2см) – рязани по размер


Описание:

„Естествената патина в цвят Благородна Ръжда е това, което прави травертина наистина красив и най-предпочитания избор в цял свят!”

От гледна точка на формирането в продължение на хиляди години, травертинът се пада някъде по средата между варовика и мрамора. Структурата му е повлияна от минералните елементи, донесени от подземни извори и реки и натрупани по подобие на сталактитите и сталагмитите. В резултат на това травертинът се характеризира с пореста структура и забележителен кремообразен цвят, които определят неговия старинен финес.

Повърхността на травертин Лате може да бъде полирана с огледален отблясък или антик (старинен ефект). Дебелината на плочите е 2см.

При обработката антикиране травертинът изглежда така сякаш е монтиран преди векове, с естествен и античен вид. За да се постигне този вид, производителите леко изчеткват повърхността на мрамора, докато стане текстурирана. Резултатът е топъл, вековен външен вид. Антикираният травертин е по-порьозен от полирания и трябва да се импрегнира срещу петна.

Полираният травертин се вписва отлично както в съвременни, така и в традиционни обстановки. Този тип обработка е не само много версатилна, но и прави травертинът по-малко порьозен и по-лесен за поддръжка.

Пример за изключителен дизайнерски лукс е интериор на дневна от травертин, при който стените, пода и камината са облицовани с красивия камък. Пространството изглежда едновременно флуидно – травертинът е обгърнал всичко и нищо не спира погледа на наблюдаващия – и масивно, сякаш целият интериор е издялан от един огромен къс камък. Фината игра между монохромния и естествен цвят и текстура придават на едно такова пространство изключително усещане за стил и разбиране за дизайн, но също така и деликатно доловими приветливост и уют.

Прекрасният полиран травертин е обожаван заради комплексаната си текстура, естествените десени, изрисувани от вариациите в цвета на камъка и деликатните извивки и форми, които е запечатал. Плотът от травертин трансформира и най-семплата кухня в елегантна картина, на която се възхищаваш всеки път.

За да внесете елегантна игра между материалите в дома ви, комбинирайте по-светли нюанси травертин с мебели от тъмно дърво за драматичен ефект. Контрастът между цветовете и текстурите създава кухня, баня или дневна, които привличат погледа. Една страхотна трапезна маса или пък масичка за кафе от тъмен махагон ще изпъкват по впечатляващ начин върху под от светъл травертин.

Устойчивият на времена и моди травертин може да бъде комбиниран с модерни мебели, еклектични арт творби и различни материали, сред които кожа, дърво и стъкло. Каквото и да изберете, този естествен камък ще внесе неподвластна на времето красота във вашето пространство. Това е камък, който лесно се адаптира към промени в мебелировката, декорацията и стила в дома, офиса или ресторанта, и служи като вълшебно каменно платно за творчество и нови идеи в дизайна.

Още от Травертин…

Научете повече: Как да получа оферта?


Галерия: ПЛОЧКИ от Травертин Лате Полирани 30,5/61/1,2см

Плочките от Травертин Лате са Първо качество, с блестяща полировка и усещане за луксозен мрамор. В зависимост от желания дизайн, плочките може да се залепят с или без фуга за гръб на кухня, подова настилка в хол, коридори, рецепция или приемна на офис. Може да използвате елегантността и достолепието на полирания травертин и в екстериора като облицовка на фасади, цокли, изграждане на рамки около врати и прозорци и т.н.

Удобният размер и дебелина на плочките значително съкращават времето за монтаж при покриване на големи повърхности. Освен с впечатляващия уникален рисунък, този естествен камък се отличава от другите травертини с високата си якост и здравина.


Галерия: ПЛОЧКИ ОТ Травертин Лате Антик – Френски Модул

Плочите от Травертин Лате Френски модул са с антик повърхност – не е полирана, а обработена със специални четки за не пързаляща се старинна повърхност. Ръбовете на всяка плочка са декоративно чукнати, за да се получи автентичния състарен ефект. Въздействието е необикновено, подредбата на плочите – френска, а емоцията – Сан Тропе.

1 модул комплект = 0,742кв.м и съдържа следните размери плочки с дебелина 1,2см:
2бр. : 20,3 / 20,3см
1бр. : 20,3 / 40,6см
2бр. : 40,6 / 40,6см
1бр. : 61 / 40,6см