РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Каменни настилки »

Травертин Класик

Травертин Класик
Продуктов номер: 9/1/44
Видове размери: По размери предоставени от клиента. Дебелината е 2см.
Тегло: Около 60кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървени каси.
Направи запитване
ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ТУК:
Здравейте, Раймар!
Харесвам продуктите, които произвеждате. Ще се радвам да ми изпратите Вашето предложение по имейл или Вайбър с включен транспорт и срок на изпълнение за:
Продуктов номер:
Име:
Имейл:
Телефон:
Количество:
Транспорт до:
Забележка:

Благодаря Ви предварително!
Изпрати

Галерия на светъл ТРАВЕРТИН КЛАСИК:


Описание:

„Естествената патина в цвят Благородна Ръжда е това, което прави травертина наистина красив и най-предпочитания избор в цял свят!”

От гледна точка на формирането на травертина в продължение на хиляди години, този материал се пада някъде по средата между варовика и мрамора. Структурата му е повлияна от минералните елементи, донесени от подземни извори и реки и натрупани по подобие на сталактитите и сталагмитите. В резултат на това травертинът се характеризира с пореста структура и забележителен кремообразен цвят, които определят неговия старинен финес.

Повърхността на травертин Класик може да бъде полирана с огледален отблясък или шлайфана без блясък. Дебелината на плочите е 2см.

Травертинът е и продължава да бъде един от най-използваните естествени камъни в интериорния и екстериорния дизайн. Предпочитан избор е за декорация на бани, кухни, но също така и на фасади на къщи, за външни настилки и др. В това няма нищо чудно – традицията датира още от древните римляни, построили прочутия Колизей почти изцяло от травертин. Микеланджело също го избрал за основен материал в изграждането на купола на базиликата „Св. Петър“. Името му произлиза от италианското „travertino“, което на свой ред идва от латинското „tiburtinus“, т.е. „от Тибър“. Големи залежи на травертин има в Тиволи, Италия, а около 40% от залежите на травертин и мрамор в света са в Денизли, Турция.

Макар и вечна класика травертинът е използван и в модерния и съвременния архитектурен дизайн, като например класическия дизайн на Мис ван дер Рое на павилиона на Германия на Международното изложение в Барселона през 1929 г. Този каноничен дизайн и естетика са вдъхновили много от иновативните приложение на травертина в съвременните пространства.

Архитектите и дизайнерите обожават характерната пореста повърхност на този камък, заради естествената красота, която излъчва, разнообразния избор от нюанси и десени и класическия вид, който пасва на почти всеки интериор или проект, от кухни до бани, от стени в основни стаи като дневни до архитектурни решения като стълбища. Травертинът без съмнение е оптималният луксозен избор. Модерните пространства, както и традиционните стаи се акцентират безпогрешно с добавянето на елементи от травертин, било то гладко полиран под, камина или фасада.

Фашите ТРАВЕРТИН могат да бъдат обработени по различни начини, но четирите класически обработки са опесъчаване, шлайфане, антикиране и полиране. Шлайфаният травертин има старинно излъчване и почти маслено усещане, но е устойчив на надраскване и на интензивен трафик.

Шлайфаната обработка се постига с помощта на абразиви. Драскотините буквално изчезват при тази обработка, но течностите попиват по-лесно, защото повърхността е по-порьозна в сравнение с останалите обработки. Резултатът е обработка, при която повърхността е гладка на допир, но изглежда износена, със следи от времето, което придава топлина на всяко пространство. Ако харесвате състарени мебели, ще се влюбите в тази обработка.

 

Още от Травертин…

Още от облицовка от Светъл Травертин Глиц…

Още Первази и стъпала от естествен камък…

Научете повече: Как да получа оферта?