РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Первази и стъпала » Первази и стъпала от естествен камък

Мрамор Анастасия

Мрамор Анастасия
Продуктов номер: 8/1/39
Видове размери: По размери зададени от клиента. Дебелината е 2см или 3см.
Тегло: Около 55-65кг за 1кв.м
Опаковка: Здраво укрепени в дървена каса.
Направи запитване
ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ТУК:
Здравейте, Раймар!
Харесвам продуктите, които произвеждате. Ще се радвам да ми изпратите Вашето предложение по имейл или Вайбър с включен транспорт и срок на изпълнение за:
Продуктов номер:
Име:
Имейл:
Телефон:
Количество:
Транспорт до:
Забележка:

Благодаря Ви предварително!
Изпрати

Галерия:


Описание:

Гръцкият мрамор Анастасия е бял мрамор със сиви нюанси и кафяви нишки с луксозна полирана повърхност. Дебелината на плочите може да бъде 2 или 3см.
Истинско бижу за всяко помещение той очарова с естествената красота на природния рисунък. Кафявите жилки успешно кореспондират с дървени мебели, паркет или дограма. Придава усещане за луксозна чистота и изискан руски стил.

Мраморните плочи са подходящи за подпрозоречни первази и стъпала в частни и обществени сгради, също за настилки и облицовки в мокри и СПА помещения, кухни, дневни, коридори, офиси или рецепции… Употребата му дава живот и елегантност на всяко пространство на цена – най-изгодна измежду всички мрамори.

Наименованието „мрамор“ произлиза от древногръцката дума за „кристална скала“ или „блестящ камък“. Мраморът е скала, възникнала от метаморфизма – или промяна на геоложката структура – на седиментни карбонатни скали, най-често варовик или доломит. Възникналият в резултат мрамор обикновено е съставен от преплитаща се мозайка от карбонатни кристали.

Чисто белият мрамор е следствие от метаморфизма на много чист (беден на силикати) варовик или доломит. Характерните завъртулки и жилки в текстурата на много цветни мрамори се дължат на различни минерали, пясък, железни оксиди, кварц, които са присъствали първоначално във варовика под формата на пластове или зърнести структури. Зелено оцветяване често се дължи на серпентин, който е следствие от богат на магнезий варовик. Всички тези елементи са били мобилизирани и ре-кристализирани от огромните налягане и топлина при метаморфизма.

От древни времена белият мрамор се цени в скулптурата заради неговата податливост и устойчивост на  разтрошаване.  Благодарение на ниския индекс на рефракция на калцита, светлината прониква няколко милиметра в камъка преди да се разпръсне, в резултат на което се получава характерният „восъчен“ блясък, който вдъхва живот на човешките скулптури от мрамор. Всички ренесансови скулптури на Микеланджело са от мрамор, а това е бил любимият камък и на всички гръцки и римски скулптори и архитекти. Надали случайно.

Тенденцията да използваме по-малко преработени и изкуствени материали е по-силна от всякога. Мраморът е истински красив, естествен продукт с репутация на издръжлив материал, градена с векове. Неговата специфична чистота е повод за въздишки от древността и така ще бъде и занапред.

Още от облицовка от Мрамор Анастасия Глиц…

Научете повече: Как да получа оферта?

 
Вижте какво споделяте с нас:

„Здравейте, разбира се че сме доволни от Вас, обслужването Ви и от продуктите които предлагате. Също така съм ви препоръчал на приятели, които също правят ремонти у тях. Даже близките седмици ще поискаме и оферта за вътрешните первази и стълбището ни. Ще опитам да направя и някоя снимка на положените первази :).“

Клиенти от София