РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Первази и стъпала »

Видове кантова обработка

Видове кантова обработка
Продуктов номер: 5/1/14
Видове размери: Кантова обработка на ръба може да се направи:
- по едната дължина на плочата, когато е перваз,
- по двете дължини на плочата, когато е напр. терасна или оградна шапка,
- по едната дължина и лява/ дясна ширина за стъпала според мястото за монтаж.
Опаковка: Опаковката на плочите е в дървени каси.
Цена: Цената на обработката се изчислява на линеен метър.
Цената на материала се изчислява на кв.м.
ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ТУК:
Здравейте, Раймар!
Харесвам продуктите, които произвеждате. Ще се радвам да ми изпратите Вашето предложение по имейл или Вайбър с включен транспорт и срок на изпълнение за:
Продуктов номер:
Име:
Имейл:
Телефон:
Количество:
Транспорт до:
Забележка:

Благодаря Ви предварително!
Изпрати

standard finishing s nomera

 

Възможните начини обработка по дължините или ширините на плочите за первази, шапки за ограда или тераси, прагове, плотове и стъпала от мрамор, траваертин и гранит са:

 

  1. Фаска 45 градуса (скосен ръб)
  2. Двойно заобляне (с горен и долен заоблен ръб)
  3. Полирано чело с остър ръб
  4. Подлепка и пълно заобляне
  5. Водобран или Подсветка на стълби (Водобранът/ водокапът е на разстояние 1см от ръба на плочата и е с ширина 5мм).
  6. Двойна фаска 45 градуса (с горен и долен скосен ръб)
  7. Единично заобляне (заоблен ръб)
  8. Противоплъзгащи линии (анти-слип)

 

№7: Единичното заобляне е най-предпочитаният вариант за профилиране на каменни ръбове.

№5: Водобран: Водобранът или водокап е линия, която се изрязва от долната част на плочата и предпазва стенната мазилка или облицовка. Прилага са само в екстериора, където има вероятност плочите да се намокрят чрез миене или дъжд. Препоръчваме водобран на външни стъпала, шапки на тераса и външни подпрозоречни первази.

№5: Подсветка за осветление на стълби: Подсветката изглежда по същия начин, като водобрана, само че линията, която изрязваме от в предната долна част на каменните плочи е малко по-дебела. В улея (жлеб) за осветление се монтира гъвкава, самозалепваща се LED лента/ подсветка.
Осветлението отваря много естетичната визия на вътрешното стълбище от мрамор, гранит или травертин и освен това е основен фактор за безопасност.

Дообработката на плочите е важен елемент от дизайна, който влияе на ефективността, безопасността и стила на интериора или екстериора. Тайната на качествената ни обработка се крие във вниманието към детайла и любовта към съвършенството. Води ни възхищението от величествената красота на естествения камък.

Съвет: Научете повече как да получа оферта тук.

 


Още за обработката на повърхността на плочите от мрамор, гранит, варовик и травертин:

 

Фашите естествен камък могат да бъдат обработени по различни начини, но четирите класически обработки са опесъчаване, шлайфане, антикиране и полиране. Шлайфаният камък има старинно излъчване и почти маслено усещане, но е устойчив на надраскване и на интензивен трафик.

Шлайфаната обработка се постига с помощта на абразиви. Драскотините буквално изчезват при тази обработка, но течностите попиват по-лесно, защото повърхността е по-порьозна в сравнение с останалите обработки.

Опесъченият камък се обработва в барабан, в който има скали, пясък и други абразиви. С тяхна помощ се образуват малки дупчици и отчупени места по повърхността на каменните плочи. Резултатът е обработка, при която повърхността е гладка на допир, но изглежда износена, със следи от времето, което придава топлина на всяко пространство. Ако харесвате състарени мебели, ще се влюбите в тази обработка. Опесъчаването дава по-добро сцепление и прави камъка идеален за душове, бани и басейни. Това е перфектната обработка за подови плочки в банята.

При обработката антикиране каменните плочи изглежда така сякаш са монтирани преди векове, с естествен и античен вид. За да се постигне този вид, производителите леко изчеткват повърхността на мрамора, докато стане текстурирана. Резултатът е топъл, вековен външен вид. Антикираният камък е по-порьозен от полирания и редовно трябва да се импрегнира срещу петна.

Полираният камък се вписва отлично както в съвременни, така и в традиционни обстановки. Този тип обработка е не само много версатилна, но и прави плочата по-малко порьозна и по-лесна за поддръжка.