РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Градинско обзавеждане » Градински ПЕЩИ

Барбекю средно с малка пещ – Стандарт

Барбекю средно с малка пещ – Стандарт
Продуктов номер: 1/2/1
Видове размери: вис.: 218см (185см без шапката) х шир.: 120см х дълб.: 155см
Тегло: 1200кг
Опаковка: 1 бр. Барбекю средно с малка пещ Стандарт се опакова върху 2 палета (1 индустриално пале с размери 100/120см + 1 европале с размери 120/80см). Ако добавите покрив за пещта или въздуховоди, се добавя още 1 европале.
ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ТУК:
Здравейте, Раймар!
Харесвам продуктите, които произвеждате. Ще се радвам да ми изпратите Вашето предложение по имейл или Вайбър с включен транспорт и срок на изпълнение за:
Продуктов номер:
Име:
Имейл:
Телефон:
Количество:
Транспорт до:
Забележка:

Благодаря Ви предварително!
Изпрати

Галерия на КOМБИНАЦИЯ ФУРНА СЪС СРЕДНО БАРБЕКЮ СТАНДАРТ:


ЗА МЕРАКЛИЙСКО УГОЩЕНИЕ И ПИЦА ПРИКЛЮЧЕНИЕ

Комбинацията на фурна-пещ с барбекю и чеверме е за всеки сериозен домакин, който иска да поглези близки и приятели с прясно изпечени на пещ хлябове, пърленки, пици или бавно печено месо.

Пещта е отлично допълнение към градинското барбекю, защото в една компактна площ и на разумна цена, се обезпечават хиляди възможности.

Докато на скарата се въртят крехки мръвки, в пещта се пекат апетитни питки, така че хапването да е по-богато и по-мераклийско.

Най-голямата тава за агне /по стандарт 60х40 см/ може да се върти спокойно в пещта.  Фурната на дърва е безценно решение и за ръчно приготвени за пици – фаворит на всяко градинско парти.

 


Важно е да знаете, че комбинацията Средно барбекю с малка пещ Стандарт е:

  • със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология;
  • с горивна камера на барбекюто от керамични огнеупорни тухли, слепени с термоустойчиво лепило;
  • с армирани панели от бетон, облицовани с естествен камък /ръчна изработка/;
  • с включен метален капак за затваряне и запечатване на пещта след нагорещяване;
  • подредени върху 2 палета за лесен и възможен палетен транспорт чрез куриер;
  • с възможност за удължаване на комина с допълнителна поръчка на ВЪЗДУХОВОДИ;
  • с възможност за употреба на различни АКСЕСОАРИ ЗА БАРБЕКЮ;
  • с подробни Обща инструкция за монтажИнструкция за изолация и употреба на пещите

 


Практична употреба и модулен монтаж

 

Начин на употреба на барбекюто: Огнището се зарежда със сухи съчки и дървени въглища. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. Върху образуваната жар се поставя скара и след нагорещяването ѝ се подреждат подготвените продукти. По време на печене не е препоръчително угасване на огъня (обилно) с вода, а само с пръсване.

Начин на употреба на пещта: В средата на купола на пещта се поставят сухи дърва и съчки. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. След първоначалното запалване е нормално тухлите в кубето да почернеят. Огънят се поддържа до побеляване на тухлите. Процесът на нагряване на пещта е с продължителност около 2-3 часа. След побеляването им пещта е готова за печене и се поставя приготвената тава. Накрая отвора на купола се затваря с железния капак и се запечатва отстрани с кал или със смес от пепел, брашно и вода (залеп).

 

Приблизително време за монтаж от 3-4 начинаещи: 4-5  ч.

Необходимо количество лепила за монтаж: 25 кг Циментово лепило клас Ц2 + Термоустойчиво лепило: 20  кг
Покривът, въздуховодите и лепилата не са включени в цената. Поръчват се допълнително.

 

Инструкция за монтаж: Важно условие да монтирате правилно и лесно вашата фурна-барбекю е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Отделните елементи се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепило клас Ц2. Препоръчително е елементите в и около купола да се слепват с термоустойчиво лепило. Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасяне на лепилото, за да се получи добро слепване. Нивелирайте на всеки етап по хоризонтала и вертикала. Плотът на барбекюто е издаден напред 15 см от основата. Кубето се поставя в началото на средния панел (дъното на огнището). Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24  ч. според сезона) вашата фурна-барбекю е готова за употреба.

Най-тежката част е купола, който е с тегло около 200 кг и са необходими мин. 4 човека за преместването му.

 


Нашите полезни съвети

 

Препоръка за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА изолация на пещта: Колкото е по-добре изолирана пещта, толкова е по-голяма ефективността на печене, тъй като се запазва за по-дълго акумулираната топлина. Ние препоръчваме върху кубето на пещта да се постави циментов покрив и празното пространство да се запълни с кварцов пясък или мраморно брашно (220 кг = 10 чувалчета по 22 кг). От нас може да си закупите такъв покрив. 

Другият възможен вариант е да се изолира кубето на пещта с вата, рабицова мрежа и накрая да се измаже с шамот – огнеупорна смес или глина.

Снимки на средно барбекю с пещ + покрив изпратени от наши клиенти: