РАЙМАР - гр. Кресна
Камъкът си тежи на мястото

Препарати за камък »

Импрегнатор за камък „НАТУРА“ на водна основа

Импрегнатор за камък „НАТУРА“ на водна основа
Продуктов номер: 44/1/14
Видове размери: 30/10/10см
Тегло: Разфасовка от 1л
Цена: 41,80лв. за 1бр. от 1л
ИЗПРАТЕТЕ НИ ЗАПИТВАНЕ ТУК:
Здравейте, Раймар!
Харесвам продуктите, които произвеждате. Ще се радвам да ми изпратите Вашето предложение по имейл или Вайбър с включен транспорт и срок на изпълнение за:
Продуктов номер:
Име:
Имейл:
Телефон:
Количество:
Транспорт до:
Забележка:

Благодаря Ви предварително!
Изпрати

AKEMI Импрегнатор за камък NATURA (НАТУРА) е готов за употреба импрегнатор на водна основа, който ефективно отблъсква водата и замърсяванията при попиващи естествени и изкуствени камъни, теракота, подова мозайка и неглазирани теракотени плочи.  Щадящ към околната среда, продуктът не променя цвета на камъка и е UV стабилен.

 

Област на приложение: Съставът на импрегнатора за камък Natura и неговата функционалност го правят изключително подходящ за каменни повърхности с остатъчна влага, преди всичко във външни условия, а предвид неутралната му РН-стойност и за полирани повърхности. Препаратът запазва дишащата способност на камъка, защото не образува запечатващ слой, отличава се с бързо развитие на хидрофобния процес и бързо отдаване на влага в процеса на съхнене поради високата му паропропускливост.

Ето защо широкото му приложение обхваща попиващи минерални основи като полирани, шлифовани или груби повърхности на мрамор, варовик, гранит, гнайс, порфир, теракота, Terrazzo, неглазирани керамични плочи и др. Изключително е подходящ и за тухла, силикатна тухла, пясъчно-варовикова и минерална мазилка.

Указание за употреба:

  1. Почистване: Повърхността трябва да е чиста, абсолютно суха и без допълнителни покрития. При работа във външни условия да се внимава камъкът да не съдържа вредни соли (нитрати, сулфати, хлориди), тъй като те ограничават попиването на импрегнатора в камъка. В зависимост от вида на камъка и замърсяването са подходящи следните продукти: AKEMI Почистващ препарат за камък (Универсален концентрат), AKEMI Anti Green. След почистване обилно изплакнете с вода.
  2. Пробно нанасяне: Преди започване на работа се препоръчва да тествате продукта на 1-2 m², за да се провери степента на ефективност, да се отбележат евентуални промени в цвета на повърхността и да се установи разхода на материал възможно най- точно.
  3. Импрегниране:

 

а) оптимална предпоставка за успешната импрегнация е естествено студената повърхност и околна температура от 15- 25°С, както и последваща 24- часова защита от намокряне. Повърхността не трябва да е затоплена нито от подово отопление, нито от слънцето.

б) пукнатини до 0,3 mm се запълват от импрегнатора

в) по принцип достатъчно е нанасяне мокро в мокро 1- 2 пъти.

г) нанесете продукта с четка или моп. За нанасяне върху фасади може да се използва и помпа Airless с малко налягане (максимално 1 bar надналягане) и нанасяне на няколко слоя, при разстояние от дюзата 5-10 cm (предпоставка- устойчиви на разтворители маркучи и уплътнения). Нанесете толкова от импрегнатора, че да се стече до 40- 50 cm.

д) около 20 минути след нанасянето или преди импрегнаторът да е засъхнал по повърхността, непопилите камъка остатъци от препарата трябва да се попият с подходящ парцал или кърпа. За отстраняване на всякакви замъглявания по полирани повърхности, тези да се полират наново.

е) ако не е постигнат желаният ефект или ако импрегнаторът е нанесен неравномерно, възможно е да се нанесе още веднъж. Отблъскващите водата свойства се проявяват след около 4- 6 часа, пълната ефективност се достига след около седмица.

ж) работните инструменти могат да се почистят с Нитроразредителя на AKEMI.

Неспазването на указанията за работа може да доведе до непоправими щети.

При поръчка на продукта се информирайте подробно за съпътстващите указания на производителя по отношение на защитните мерки и специфики на употреба, за да обезпечите правилното и безопасно прилагане на импрегнатора за камък Natura.

Технически данни:

Разход: около 1- 15 m²/l в зависимост от попиваемостта на камъка

Цвят: прозрачен до жълтеникав

Плътност: около 1 g/cm³ pH-стойност: ок. 7

Съхранение: около 2 години при съхранение в оригинална плътно затворена опаковка на хладно място без да замръзва.