Камъкът си тежи на мястото

Барбекю средно с малка пещ ГЛИЦ

Барбекю средно с малка пещ ГЛИЦ
Продуктов номер: 1/2/3
Видове размери: вис.: 218см (185см без шапката)/ шир.: 120см/ дълб.: 155см
Тегло: 1380кг
Опаковка: 1бр. на 2палети
Цена: 1798лв. с ДДС за 1бр.

Галерия:


Описание:

Фурната-барбекю се използва за приготвяне на вкусни и здравословни храни. Пещите са за хора табиетлии, мераклии и ценители на домашното огнище и на неповторимия аромат на опушено и на дърво. Облицовката от светъл, истински естествен камък разказва легенди за класика, очарование и безспорен вкус.

Комбинацията Средно барбекю с малка Пещ серия Глиц е:

  • възхителен и съществен фактор за всяка празнична гощавка и семейно пиршество с чеверме, пици или питки на пещ, скара на жар, печено, гювеч или сач на дърва;
  • със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология;
  • с горивна камера на барбекюто от керамични или шамотни тухли, слепени с термоустойчиво лепило;
  • с армирани панели от термо-бетон и облицовани с естествен истински камък глиц /ръчна майсторска изработка/;
  • с метален капак за затваряне и за запечатване на пещта след нагорещяване;
  • подредени върху 2 палета за транспорт и местене с палетна количка до мястото на монтаж;
  • с възможност за удължаване на комина с допълнителни ВЪЗДУХОВОДИ;
  • с възможност за употреба на различни АКСЕСОАРИ ЗА БАРБЕКЮ;
  • с подробни Обща инструкция за монтаж + Инструкция за изолация и употреба на пещите.

Приблизително време за монтаж от 2 начинаещи: 4-5ч.

Необходимо количество лепила за монтаж: 25кг Циментово лепило клас Ц2 + Термоустойчиво лепило: 20кг

Начин на употреба на барбекюто: Огнището се зарежда със сухи съчки и дървени въглища. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. Върху образуваната жар се поставя скара и след нагорещяването й се подреждат подготвените продукти. По време на печене не е препоръчително угасване на огъня (обилно) с вода, а само с пръсване.

Начин на употреба на пещта: В средата на купола на пещта се поставят сухи дърва и съчки. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. След първоначалното запалване е нормално тухлите в кубето да почернеят. Огънят се поддържа до побеляване на тухлите. Процесът на нагряване на пещта е с продължителност около 2-3 часа. След побеляването им пещта е готова за печене и се поставя приготвената тава. Накрая отвора на купола се затваря с железния капак и се запечатва отстрани с кал или със смес от пепел, брашно и вода (залеп).

Инструкция за монтаж: Важно условие да монтирате правилно и лесно Вашата фурна-барбекю е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Отделните елементи се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепило клас С2. Препоръчително е елементите в и около купола да се слепват с термоустойчиво лепило. Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасяне на лепилото, за да се получи добро слепване. Нивелирайте на всеки етап по хоризонтала и вертикала. Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24 ч. според сезона) вашата фурна-барбекю е готова за употреба.
Най-тежката част е купола, който е с тегло около 200кг и са необходими 3-4 човека за преместването му.

Препоръка за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА изолация: Колкото е по-добре изолирана пещта, толкова е по-голяма ефективността на печене, тъй като се запазва за по-дълго акумулираната топлина. Ние препоръчваме върху кубето на пещта да се постави ПОКРИВ и празното пространство да се запълни с кварцов пясък или мраморно брашно (200кг = 8-10чувалчета по 25кг). Другият вариант е да се изолира кубето на пещта с вата, рабицова мрежа и накрая да се измаже с шамот – огнеупорна смес или глина.

Контакти


"РАЙМАР" ЕООД
гр. Кресна - 2840
Главен път Е-79 до бензиностанция ЕКО
GSM + Viber:
+359 (0) 898 461 913
+359 (0) 898 461 859
e-mail: info@raimar-bg.com
web:
www.raimar-bg.com
Facebook: Raimar Ltd.
Работно време:
от Понеделник до Петък:
от 8:00 до 17:00ч.