Камъкът си тежи на мястото

Градинско обзавеждане »

Фурна – пещ – Стандарт

Фурна – пещ – Стандарт
Продуктов номер: 1/11/1
Видове размери: вис.: 170см/ шир.: 120см/ дълж.: 145см
Тегло: 900 кг
Опаковка: 1бр. на 1палет
Цена: 1089лв. с ДДС за 1бр.

Галерия:


Описание:

Пещите са за хора табиетлии, мераклии и ценители на домашното огнище и на неповторимия аромат на опушено дърво. Палят се с повод и без повод, когато сме благодарни, че сме обичани и обичаме; когато споделяме с близките си време, емоция, смях и запомнящи се изкушения; когато почитаме корените си и пресътворяваме традициите си, пишейки легенди.

Пещите серия Стандарт са:

  • със зидан купол от огнеупорни шамотни тухли по стара българска технология;
  • с армирани панели от термо-бетон и облицовани с естествен камък /ръчна майсторска изработка/;
  • с метален капак за затваряне и запечатване на пещта след нагорещяване;
  • с широчина на отвора на купола: 60см;
  • подредени елементи върху 1 пале с размери 1м х 1,20м за улеснен транспорт;
  • с възможност за удължаване на комина с допълнителни ВЪЗДУХОВОДИ с размери 30х30см и височина 15см;
  • с възможност за употреба на различни АКСЕСОАРИ;
  • с подробни инструкции за монтаж:

Раймар – Обща инструкция за монтаж

Раймар – Инструкция за изолация и употреба на пещите

Приблизително време за монтаж от 2 начинаещи: 3-4ч.

Начин на употреба: В средата на купола на пещта се поставят сухи дърва и съчки. При запалването трябва да се избягва рязка промяна на температурата в горивната камера, чрез употреба на горелки и нефтени продукти. След първоначалното запалване е нормално тухлите в кубето да почернеят. Огънят се поддържа до побеляване на тухлите. Процесът на нагряване на пещта е с продължителност около 2-3 часа. След побеляването им пещта е готова за печене и се поставя приготвената тава. Накрая отвора на купола се затваря с железния капак и се запечатва отстрани с кал или със смес от пепел, брашно и вода (залеп).

Инструкция за монтаж: Важно условие да монтирате правилно и лесно Вашата пещ е площадката. Тя трябва да бъде стабилна, добре подравнена и нивелирана. Елементите на пещта се надграждат по номерацията от инструкцията за монтаж и се слепват с циментово лепило клас Ц2. Препоръчително е елементите в и около купола да се слепват с термоустойчиво лепило. Отделните части трябва да бъдат обилно намокрени с вода преди нанасяне на лепилото, за да се получи добро слепване. Накрая фугирайте и почистете. След изсъхване на лепилото (от 12 до 24ч. според сезона) вашата пещ е готова за употреба.
Най-тежката част е купола, който е с тегло около 200кг и са необходими 3-4 човека за преместването му.

Препоръка за ЗАДЪЛЖИТЕЛНА изолация: Колкото е по-добре изолирана пещта, толкова е по-голяма ефективността на печене, тъй като се запазва за по-дълго акумулираната топлина. Ние препоръчваме върху кубето на пещта да се постави ПОКРИВ и празното пространство да се запълни с кварцов пясък или мраморно брашно (200кг = 8-10чувалчета по 25кг). Другият вариант е да се изолира кубето на пещта с вата, рабицова мрежа и накрая да се измаже с шамот – огнеупорна смес или глина.

Идея за бърза, лесна и подходяща площадка: Поръчайте си тротоарни плочки заедно с избраното градинско изделие и решавате въпроса с нивелираната площадка елегантно, без разправии и в удачна комбинация.

Още…

Контакти


"РАЙМАР" ЕООД
гр. Кресна - 2840
Главен път Е-79 до бензиностанция ЕКО
GSM + Viber:
+359 (0) 898 461 913
+359 (0) 898 461 859
e-mail: info@raimar-bg.com
web:
www.raimar-bg.com
Facebook: Raimar Ltd.
Работно време:
от понеделник до петък:
от 8:00 до 17:00ч.